Te lua militia de pe stradă dacă nu munceai, si-ți oferea un loc de muncă. Nu exista șomaj. Adevarul este ca nu s-a trăit permanent prost între anii 1965–1989.

93
DISTRIBUIȚI

Sunt multi oameni care regreta anii de pe timpul lui Nicolae Ceausescu.

Generatia noua, nu stiu mai nimic despre el. A  fost un politician român, secretar general al Partidului Comunist Roman, șeful de stat al Republicii Socialiste Romania din 1967 până la caderea regimului comunist, survenită în22 decembrie 1989.

La începutul carierei sale ca șef al statului, Nicolae Ceaușescu s-a bucurat de o oarecare popularitate.

Adevarul este  nu s-a trait prost permanent, ci agravarea situatie a fost dupa anul 1980.

Nu exista somaj, iar salariile nu aveau impozit, in urma acestui fapt, romanii spun intre ei, ca atunci se putea lua de la stat in limitele posibile, insa acum ia statul de la oameni si dau fel si fel de legi in favoarea lui.

De ce unii oameni regreta anii aceia?

Probabil, ca era mai in siguranta ziua de maine, chiar daca fiecare dintre cetatean trebuia sa se comformeze la ce i se oferea.

Venea stomatologul la școala și îi consulta pe copii și ii programa pe copii la cabinetul dentar. Acum cine isi permite sa mearga la un doctor stomatolog?

Foarte mulți oameni primeau case de la stat, acum oamenii sunt disperati, nu numai ca nu gasesc loc de munca, dar nici gand de a avea o casa, ceea ce ii obliga sa stea cu chirii sau cu parintii sau bunicii.

A fost frig în ultimii ani și magazinele au fost goale. În ele se mai găseau doar macaroane și conserve de pește…Dar nu a fost tot timpul așa.

Cinematografele, ștrandurile, terasele, cofetăriile toate avea prețuri accesibile.Cu un salariu mediu iti puteai face lejer un concediu de 10-12 zile la mare.

După anii ’80,  oamenii au inceput sa se revolte. Au aparut din ce in ce mai multe motive au creat tot felul de incidente nedorite.

Si totusi, de ce unii oameni regreta perioada aceea?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ