Maşina tuturor românilor dinainte de Revoluţie, Dacia 1300, a fost reproiectată de către un student braşovean, putând astfel ajunge să concureze cu modelele de lux de la Audi sau Mercedes.

24
DISTRIBUIȚI

Maşina tuturor  românilor dinainte de Revoluţie, Dacia 1300, a fost  reproiectată de către un student braşovean, putând astfel ajunge să concureze cu modelele de lux de la Audi sau Mercedes, scrie site-ul 4tuning.ro. Alex Mariş, a gândit o „Dacie a viitorului” de  5,1 metri lungime şi 2 metri lăţime cu un design exterior agresiv, cu linii de caroserie foarte pronunţate, dar păstrând în acelaşi timp aspectul clasic.

În interior s-a renunţat la bancheta spate, maşina transformându-se într-una cu 4 locuri foarte spaţioase. Designul bordului a păstrat liniile originale ale Daciei, dar a fost adus la standardele zilelor noastre. „2014 Dacia 1300 Concept” reprezintă un model finalizat doar în proporţie de 85%, un exerciţiu de design şi nu o maşină gata să iasă pe stradă, motiv din care există elemente lipsă, cum ar fi stâlpul B. „«2014 Dacia 1300 Concept» are la baza clasică Dacia 1300 produsă la Mioveni în anii ’70.

Am păstrat toate elementele de pe maşina originală: elementele cromate, grilele, forma farurilor şi a stopurilor, amplasarea buşonului de benzină, chiar şi jantele, şi le-am îmbinat într-o maşină nouă, maşina care şi-ar dori să se plaseze în clasa de lux, printre modele ca Audi A7, Mercedes S-klasse ajungând chiar la Porsche Panamera”, a declarat studentul braşovean.

SURSA-bzb.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ